Battlefieldtour 2018 Verdun

Hét Kleio reisje waar we allemaal op hebben gewacht; de legendarische Battlefieldtour keert terug en we gaan dit jaar naar…Verdun!


Verdun is een stadje in het noordoosten van Frankrijk. De slag om Verdun is een van de grootste en bloedigste uit de Eerste Wereldoorlog. De veldslag die woedde van 21 februari 1916 tot 19 december 1916 eiste meer dan 300.000 levens en dat op een slagveld, niet groter dan tien bij tien kilometer. Vandaag de dag staat de Slag om Verdun nog steeds symbool voor de totale vernietiging en zinloze slachting in de Eerste Wereldoorlog.

Van 23 tot 25 november zullen wij met z’n vijftigen afreizen naar Verdun. Deze plaats mag je met zijn gruwelijke geschiedenis als aanstormend historicus niet aan je voorbij laten gaan. In dit koude, modderige herfstweekend zal alles in het teken staan van de spannende verhalen over Verdun en de Eerste Wereldoorlog. We zullen loopgraven, begraafplaatsen en musea bezoeken en het Verdun van vandaag de dag ontdekken.

Net als altijd wordt Kleio op deze fantastische reis vergezeld door Dr. Willem Melching. Melching is docent moderne geschiedenis en maakt de Battlefieldtour compleet met prachtige verhalen en een goede dosis humor. Naast je kennis verbreden en je medestudenten leren kennen is dit weekend ook het uitgelezen moment om bier te drinken en het nachtleven van Verdun in te duiken.

Nog steeds niet overtuigd?
Voor een schamele 115 euro reis je met ons mee naar Verdun!
Dit is inclusief vervoer, hostel, activiteiten en gezelligheid.

WAT: Battlefieldtour 2018
WANNEER: 23-25 november 2018
HOEVEEL: €115,- voor leden (€135,- voor niet-leden)
HOE: aanmelden via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBiQgqMxQFObk4Aln2dJvVIZGn6YpYASC5-Xnyuo-tEOgJmQ/viewform?usp=sf_link


WIJZIGING

In verband met de Korte Kunstreis zullen de aanmeldingen sluiten op zondag 4 november 23:59.

Bij teveel aanmeldingen zullen we gaan loten. Dit zal plaatsvinden op maandag 5 november.

De uiterlijke – kosteloze – afmelddatum is woensdag 7 november 23.59.