Buitenlandborrel & bekendmaking Grote Kunstreis

Van jongs af aan worden we doodgegooid met onze nationale helden. Dat Michiel de Ruyter een groot admiraal is geweest, of dat Jan & Nicolaas van der Heyden de brandweerslang (1673) uitgevonden hebben is nauwelijks weg te slaan uit ons collectief geheugen. Hier zijn wij doorgewinterde wereldhistorici natuurlijk al lang op uitgekeken. Wij die op zoek zijn naar antwoorden op essentiële vragen zoals: “wie was Huixtocihuatl?” of “welke clan Vikingen hadden de grootste boten?” kijken verder dan hun horizon lief is. Wij hoeven niet in de Amsterdamse schoolbankjes gedoceerd te worden over de mondiale geschiedenis. Wij willen de insider stories te weten komen. Wij willen net als onze betovergrootvaderen de internationale archieven in kunnen duiken en ons laten omringen met de kennis van de ware locals.


Kleio wil hier een handje bij helpen. Op dinsdag 13 november vindt in Café Diep de Buitenlandborrel plaats. Menig ervaringsdeskundige zal hier hun globetrotterervaringen met je willen delen om je een beter idee te geven van de voor- en nadelen van een tripje rond de wereld. Onder leiding van universitair docent tevens buitenlandcoördinator Daniel Knegt zullen we het traject van inschrijving tot de laatste dag in Verweggistan voor je in kaart brengen.

Aansluitend volgt de bekendmaking van de Grote Kunstreis. Na een fabeltastisch weekend te hebben gespendeerd met de Kucie in Londen, mag de kunstcommissie eindelijk bekendmaken waar we in februari 2019 heen gaan. Geruisloos hebben zij een der Kleio’s gigantische reizen opgezet en staan ze te springen om deze locatie met jullie te delen. Een tipje van de sluier: we zullen buiten de ring treden.

 

WAT: Buitenlandborrel & Bekendmaking Grote Kunstreis
WAAR: Cafe Diep
WANNEER: Dinsdag 13 november
HOE LAAT: 21:00 – 22:30 – (01:00)
KOSTEN: Gratis, ja toch