Dagje meelopen op Ministeries van OCW, BZK en Kajsa Ollongren

Donderdag 14 maart gaat Kleio’s Toekomstcommissie wederom naar Den Haag om de carrièremogelijkheden van (kunst-)geschiedenisstudenten op ministeries te bekijken. We hebben een vol, maar zeer informatief programma.

Om 12:30 vertrekken we vanaf Amsterdam Centraal en zullen we vanaf 14:00 uur bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met Robert Verhoogt in gesprek te gaan. Robert heeft kunstgeschiedenis en rechten gestudeerd en wil ons alles vertellen over welke competenties nu uniek zijn voor historici en waar de valkuilen voor ons liggen. Daarnaast neemt hij een rijkstrainee mee om te vertellen hoe je nu binnenkomt bij het traineeprogramma van de overheid.

Vanaf 16:00 hebben we een afspraak bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om in gesprek te gaan met Kajsa Ollongren! Voor zij aanschuift gaan we in gesprek over het traineeprogramma bij BZK en krijgen we te horen hoe de dag van de gemiddelde ambtenaar eruit ziet. Het laatste half uur schuift minister van BZK Ollongren aan, om te vertellen over haar carrière en achtergrond als historicus. Zoals bekend heeft Ollongren aan de UvA gestudeerd. Na afloop kunnen we aansluiten bij een borrel van Jong BZK.

Aanmelden kan via het Google form. Bij te veel aanmeldingen loten we en zorgen we voor een evenredige verdeling onder de jaarlagen. De uiterlijke afmelddatum is donderdag 28 februari 23:59 uur.

Wat: bezoek OCW, BZK en gesprek met Kajsa Ollongren
Wanneer: donderdag 14 maart, 12:30-18:00
Waar: Den Haag
Kosten: gratis voor leden met week-ov, reiskosten dienen anders zelf betaald te worden, €10,- niet leden.
Aanmelden: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSehwpHJxIXBpQtTEIB9d-c12OFVm4NtuGPyrzse34-gbg3dsw/viewform