KCO met de Kucie

De Kunstcommissie opent haar jaar groots! Met de Korte Kunstreis in november in het vizier zal de Kucie je ook in oktober al meenemen naar een spectaculaire bestemming. Deze keer blijven we nog even in Amsterdam, maar zullen we een gebouw van wereldformaat bezoeken: het Concertgebouw!


We begeven ons op donderdag 18 oktober naar de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam, ook wel bekend als de NUMMER 1 CONCERTZAAL VAN DE WERELD! Daar zullen we vervolgens een concert bijwonen van het Koninklijk Concertgebouw Orkest (KCO). Je denkt dan, leuk orkest, top zaal… het KCO is ook nog eens een van de beste orkesten van de wereld (nr. 2 na het Berliner Philharmoniker)!

Het KCO speelt voor ons die avond een ‘ballet chanté’, een zogenaamd gezongen ballet. Er zal dus geen dans zijn, maar verschillende zangsolisten zullen de dans rollen vertolken. Het stuk is van de componist Kurt Weill en is geïnspireerd op een libretto van Bertold Brecht.
Het tweede stuk is Sjostakovitsj’s Neus. Een opera die verwijst naar de communistische opvatting van de maatschappij waarin iedereen zijn eigen specifieke rol speelt. Luister mee hoe Sjostakovitsj op een muzikale manier zijn protest leverde.

Deze bijzondere avond wordt natuurlijk afgesloten met een borrel met de nodige feestelijke vloeibare versnaperingen: we sluiten namelijk na het concert aan bij de studentenborrel van het Concertgebouw waarbij er nog wat dansjes gewaagd kunnen worden!
Dit magische feestje kost ook geen drol, als Kleio-lid ga je namelijk voor een schamele €12,50 al mee! Maak je moeder en je portemonnee trots en meld je aan!

WAT: KCO met de Kucie
WANNEER: 18 oktober 2018
HOE LAAT: 20:00
WAAR: Concertgebouw Amsterdam
HOEVEEL: €12,50 voor leden, €15 voor niet-Kleio-leden
INSCHRIJVEN: https://docs.google.com/forms/d/16lFTrFeBQsi2QJiBobVEqG8hp2FbgpTq9LgAbCC_ES4/viewform?edit_requested=true