Lezing dr. Bart van der Boom

Om na de Grote Reis niet meteen in een zwart gat te vallen, staat de volgende Kleio-activiteit alweer gepland. Veel van jullie zullen misschien zijn boek gelezen hebben tijdens Inleiding in de Geschiedenis I en anders hebben jullie de discussies eromheen vast wel meegekregen. Vol trots presenteren wij daarom historicus Bart van der Boom, die voor ons een lezing gaat houden op 9 mei!

Bart van der Boom is gespecialiseerd in moderne geschiedenis en geeft momenteel les aan de Universiteit van Leiden. Velen van jullie kennen hem waarschijnlijk door het boek ‘Wij weten niets van hun lot’, wat gaat over de vraag of Nederlanders wel of niet op de hoogte waren van de Jodenvervolging.

Naar aanleiding van dit boek ontstond er een felle discussie onder historici en academici. Veel mensen vonden zijn these niet aannemelijk en waren geschokt door de onverwachte conclusie. Een van de grootste discussies ging tussen Van der Boom en Evelien Gans & Remco Ensel, die samen reageerden op dit boek in een artikel in De Groene Amsterdammer.

Tijdens de lezing zal Van der Boom toelichting geven bij zijn boek en een interessante discussie voor ons openen. Er zal dus ook de mogelijkheid zijn om je eigen vragen te stellen. Het is een unieke kans om deze historicus in levende lijve te horen spreken en hem vragen te kunnen stellen over zijn controversiële these. Mocht je het boek niet hebben gelezen, is de lezing nog steeds interessant voor iedereen.

Aanmelden kan via deze link!
VOL = VOL

WAT: Lezing Bart van der Boom
WAAR: Potgieterzaal (Universiteitsbibliotheek)
WANNEER: 9 mei, inloop 16:30, start om 17:00
HOEVEEL? €2,00