Stages

Actuele stages

 • Stagemarkt: Mediastages Presents “Meet the Media”
 • Stagedag Justitie en Veiligheid
 • Stages culturele programma’s Amerpodia
 • Ambassadeur Allard Pierson
 • Twee stagiair(e)s gezocht voor het project The Blissing Link
 • Stages Nederlandse Ambassade Brussel: Cultuur, Politiek & Economie
 • Stage Zuiderzee
 • Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet in Amsterdam zoekt vrijwillige redactieleden
 • Stage Cross Your Borders
 • Word staf of leiding bij CISV

 • Stagemarkt: Mediastages Presents “Meet the Media”

Ben jij op zoek naar een stage in de media? En start jouw stage tussen nu en maart 2020? Dan hebben wij goed nieuws! In de middag van donderdag 24 oktober 2019 a.s. organiseert Mediastages “Meet the Media” op het Mediapark in Hilversum.

Wat kun je verwachten?

#WORKSHOPS
Laat je inspireren door een van deze workshops:
1. Paul Koning geeft een workshop over produceren van tv-programma’s in het buitenland
2. HUMAN en Beeld en Geluid geven samen een masterclass Medialogica
3. In de workshop van VanSelfie leer je meer over het gebruik van video in marketing
4. NH Nieuws geeft de workshop: “Wat heb je aan een goed verhaal dat door niemand gelezen wordt?”

#SPEEDDATEN
We hebben stage bedrijven uitgenodigd om naar Studio 6 op het Mediapark te komen om jullie te ontmoeten.
Ga direct in gesprek met deze mensen: de vertegenwoordigers van de mediabedrijven waar jij meer over wilt weten én waar jij misschien wel stage wilt lopen! Denk hierbij aan o.a. publieke- en commerciële omroepen en productiehuizen.

#CV & LINKEDIN
Je kunt je CV, motivatie en LinkedIn profiel laten checken door de aanwezige professionals van de mediabedrijven. Zo krijg je dé feedback die je nodig hebt om jouw droomstage in de wacht te slepen!

Ben jij erbij? Schrijf je dan NU in via onze INSCHRIJFPAGINA. Hier vind je ook meer inhoudelijke informatie over het evenement. Let op: ……………… vol=vol.

 

Online sinds 9 oktober 2019


 • Stagiair worden bij Justitie en Veiligheid?

Momenteel zijn we op zoek naar enthousiaste en ambitieuze studenten die vanaf januari/februari 2020 stage willen lopen bij het bestuursdepartement van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Wil jij ook werken aan recht en veiligheid? Meld je dan aan voor de stagedag! Deze vindt plaats op woensdag 13 november op het Ministerie van Justitie en Veiligheid in Den Haag. Tijdens deze dag krijg je een uniek kijkje in de keuken van het Ministerie, ontmoet je interessante sprekers die komen vertellen over hun werk en krijg je de gelegenheid vragen te stellen tijdens een Q&A. Ook wordt er meer inzicht gegeven in de stageplekken die vanaf februari beschikbaar zijn. We sluiten af met een netwerkborrel.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meld je daarom uiterlijk 4 november aan voor de stagedag. Dit doe je door een mail te sturen naar recruitment@minjenv.nl met daarin je CV en een korte tekstje over waarom jij geïnteresseerd bent in een stage bij Justitie en Veiligheid.

Online sinds 9 oktober 2019

 • Stages culturele programma’s Amerpodia

Amerpodia is een bedrijf met een duidelijke missie, namelijk het bijdragen aan een mooiere wereld. Dit doen we door nieuwe inzichten te creëren en tegenstellingen te overbruggen, door middel van verkennende en verbindende programma’s voor geïnformeerd publiek. Al onze werknemers vormen samen een enorm sterk team en werken ieder met passie. Je bent welkom bij alle culturele activiteiten van onze huizen en samen met de andere afdelingen zet je unieke programma’s neer zoals What ISH gender?, De grote millennialshow, Skin Deep, Felix Meritis in Artis en veel meer!

 

Online sinds 20 juni 2019


 • Ambassadeur Allard Pierson

Het Allard Pierson museum is aan het verbouwen, volgend jaar april is de
grote opening. Het museum zoekt een aantal ‘ambassadeurs’, studenten
van de UvA, die deze verbouwing en alles wat daarbij komt kijken, gaan
volgen. De startdatum hiervoor is september 2019, bij de start van het
academisch studiejaar. We willen deze ambassadeurs presenteren op de
website van Folia. De bedoeling is dat de studenten af en toe iets
posten op hun eigen social media kanalen, in de vorm van foto’s,
blogs, vlogs, video’s, alles kan. Ook zal het museum zelf deze
bijdragen posten op hun eigen kanalen.

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Floor Zijlstra,
floor@buroextra.nl en Pieter Eckhardt, pieter@buroextra.nl.

 

Online sinds 10 mei 2019


 • Twee stagiair(e)s gezocht voor het project The Blissing Link

Wij zoeken twee stagiair(e)s voor het project

The Bissing Link. Forgotten and conflicting perspectives on the largest private collection of Egyptian antiquities in the world and its collector, F.W. Freiherr von Bissing (1873-1956).

Dit project over Friedrich Wilhem Freiherr von Bissing (1873-1956) – archeoloog/egyptoloog, verzamelaar, handelaar, hoogleraar, aristocraat, antisemiet, nationaalsocialist, homoseksueel  –  wordt uitgevoerd door het Allard Pierson in samenwerking met een reeks internationale museale partners en het NIOD. Zie voor nadere uitleg over het project de projectpagina.

Voor informatie klik hier

Online sinds 19 april 2019


 • Stages Nederlandse Ambassade Brussel: Cultuur, Politiek & Economie

De afdeling Politiek, Pers en Cultuur is op zoek naar een stagiair(e) Communicatie, Publieksdiplomatie en Cultuur voor de periode van 12 augustus 2019 t/m 7 februari 2020.

Het cluster Politiek, Pers en Cultuur is op zoek naar een stagiair(e) voor de periode 12 augustus 2019 t/m 31 januari 2020.

Het Economisch Cluster van de Nederlandse ambassade in België is op zoek naar een stagiair voor de periode van 12 augustus 2019 t/m 31 januari 2020.


 • Stage Zuiderzee
Wij willen een aantal korte films realiseren waarbij we vanuit actieve beelden in het nu, gecombineerd met interview, visueel duiden hoe actueel de plannen van Ir. Cornelis Lely en het ‘opheffen’ van de Zuiderzee heden ten dage nog zijn. Wij leggen daarmee een onlosmakelijkeverbinding tussen het verleden en het heden. Het doel daarbij is om persoonlijke filmische portretjes te realiseren over en op plekken die verbonden zijn met de plannen van Lely en de Zuiderzeewet. Voorbeelden hiervan, in eerste instantie in het Noord-Hollandse, zijn het Lely-gemaal (verhaal van een monteur/beheerder)  de West-Friesche sluis (verhaal van een sluiswachter), de Proefpolder Andijk (verhaal van iemand van het huidige vakantiepark) of Villa Waterkeer in Westerland (verhaal van een ingenieur) maar ook bijvoorbeeld de werkkamer van Lely (verhaal van Jan Lely, zoals reeds in aanlegvoltooid) of een Rijkspeilhuisje (verhaal van een peiler van Rijkswaterstaat). Wij zoeken een stagiair die kan helpen deze plekken verder uit te researchen en kan helpen nieuw aanvullende plekken te identificeren.
Informatie:
Stichting Pelicula
Joost Schrickx
Online sinds 17 december 2018

 • Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet in Amsterdam zoekt vrijwillige redactieleden

Zin om ervaring op te doen als researcher voor een geschiedenisprogramma? Meld je dan aan als vrijwillig redactielid voor Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet in Amsterdam.

Jaarlijks vinden op 4 en 5 mei kleinschalige, intieme herdenkingen plaats op 35 historische locaties in Amsterdam. Door de hele stad vinden er bijeenkomsten plaats in woonhuizen, maar ook in cafés, scholen en andere gebouwen die hun deuren opendoen om te herinneren en herdenken.

Voor dit publieksprogramma op 4 en 5 mei 2019 zoeken we mensen die zich willen verdiepen in persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Als vrijwillig redactielid krijg je 3 tot 5 programma’s onder je hoede. We vergaderen eens per twee weken op vrijdagochtend.

Heb je interesse? Stuur een email naar: info@4en5meiamsterdam.nl.

Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet is een programma van het Joods Cultureel Kwartier en het Amsterdams 4 en 5 mei comité. Meer informatie over het programma: https://www.4en5meiamsterdam.nl/nl/openjoodsehuizenenhuizenvanverzet.


 • Stage Cross Your Borders 

Wie is Cross Your Borders?

Cross Your Borders is een jongerenorganisatie die interactieve onderwijsprojecten over mondiale onrechtvaardigheid organiseert op meer dan 250 middelbare scholen in heel Nederland. We bieden vier projecten aan: Cross Your Borders, Globaland, Breaking News en Company FunFair. Daarnaast organiseren we indrukwekkende jongerenreizen naar ontwikkelingslanden onder de naam Fairaway. Ons doel is om jongeren bewust te maken van onrecht in de wereld en ze enthousiast te maken om hiertegen in actie te komen. Dit willen we samen met jou bereiken!

 

Wat zijn de stagetaken?

Als stagiair(e) maak je deel uit van een enthousiast team dat de projecten uitvoert op scholen. Je geeft voorlichting aan jongeren over mondiale problemen en het aandeel van Nederland hierin. Daarnaast ben je bezig met het coachen, begeleiden en aansturen van leerlingen en medestagiaires op project. Ook kun je eventueel de projectcoördinator assisteren en een eigen onderwijsproject coördineren. Naast de projecten is er de mogelijkheid om te werken binnen één van onze teams, een onderzoek te doen of te werken aan een stageopdracht op academisch niveau. Flexibel thuiswerken is hierbij in overleg mogelijk. Enkele voorbeelden van taken zijn:

Het updaten van huidig lesmateriaal; het actualiseren van informatie over ontwikkelingslanden.

Helpen bij de inhoudelijke en creatieve ontwikkeling van nieuwe projecten.

Het uitvoeren van een onderzoek.

Het ontwerpen en uitvoeren van trainingen; een inhoudelijke of didactische training verzorgen voor medestagiaires over thema’s zoals vluchtelingen of autisme.

 

Waarom is de stage interessant?

Bij Cross Your Borders sta je niet aan de zijlijn. Je bent een belangrijk onderdeel van een gezellig en jong team. Je krijgt veel verantwoordelijk en de mogelijkheid om in overleg je eigen taken te bepalen. Zo doe je relevante werkervaring op en kun je werken aan verschillende leerdoelen en competenties.

Je krijgt de kans je theoretische kennis te gebruiken om jongeren meer te leren over ontwikkelingsvraagstukken. Je leert complexe informatie zó te vertalen dat leerlingen op allerlei niveaus het begrijpen.

Er is veel diversiteit in de werkzaamheden. Zo werk je de ene dag aan het verbeteren van onderwijsmateriaal en geef je de andere dag les op een vmbo-school in een dorp, voer je discussies met vwo-leerlingen uit de stad of begeleid je nieuwe stagiaires op project.

 

Stageperiode

Minimaal 1 dag per week gedurende een periode van minimaal 3 maanden. De stage kan op elk moment van het jaar starten en de stageduur kan in overleg worden bepaald.

 

Wat vragen wij van jou?

We zoeken enthousiaste en initiatiefrijke stagiaires met een flexibele instelling. We werken immers door heel Nederland, waardoor je vroeg op moet en wat later thuis bent. Je moet het leuk vinden om met jongeren te werken en hen voor te lichten over de maatschappij en de wereld. Voorkennis over de thema’s en onderwerpen is niet vereist.

 

Wil je meer weten?

Neem dan snel contact op via stages@crossyourborders.nl of bel met ons op 06-43776363.

Check ook www.crossyourborders.nl


 • Word staf of leiding bij CISV

CISV is een internationale organisatie in meer dan 70 landen. Ons doel is een eerlijkere en vredevollere wereld, en dat willen wij bereiken door jongeren uit verschillende landen in aanraking met elkaar te brengen. Dus wil jij komende zomer een internationale ervaring opdoen, werken aan je leiderschapskwaliteiten, andere culturen leren kennen, jongeren een fantastisch kamp bezorgen? Aan wat CV building doen en ook nog een ontzettend leuke tijd hebben zonder dat je hier zelf voor hoeft te betalen? Meld je dan aan voor een van de programma’s van CISV! Kijk op cisv.nl/doe-mee/staf-en-leiding/, like ons op facebook.com/CISVNL of mail naar leiding@nl.cisv.or