Theater met de Kucie

Hoi allemaal, wij hebben weer een prachtig mooie activiteit voor jullie georganiseerd. We gaan namelijk naar het theater! Temmen van de feeks (1594) heeft niks weg van de beroemde sonnet die begint met ‘shall I compare thee to a summer’s day’. Deze voorstelling is namelijk zonder twijfel het meest vrouwonvriendelijke toneelstuk van William Shakespeare. Maar aangezien anno 2019 dat natuurlijk niet meer kan, bedacht regisseur Nina Spijkers het volgende: de mannenrollen worden gespeeld door vrouwen en de vrouwenrollen door mannen. Hierdoor wordt de feeks Katharina gespeeld door een man (Roeland Fernhout) en de man die haar gaat temmen, Petruchio, door een vrouw (Astrid van Eck). Je kan geen travestieten show verwachten maar wel een toneelstuk met veel humor, muziek, uitstekend toneelspel en een mooi decor.
Na afloop zal er nog een gesprek plaatsvinden over gender, emancipatie en seksualiteit. En aangezien we aan het eind van de tentamenweek gaan leek het ons ook leuk om daarna nog een drankje (lees: drankjes) te doen in een café. Als je nou nog niet om bent en denkt: “O god het is toch niet zo’n stom toneelstukje waar ik al zo vaak naartoe moest met CKV?” dan heb je het mis. Het temmen van de feeks, die onlangs in première is gegaan, is door het NRC en de Volkskrant met 4 sterren beoordeeld!

WAT: Toneelschuur’s Temmen van de Feeks
WAAR: Theater Bellevue
WANNEER: 29 maart
KOSTEN: €9,- leden €11,- niet-leden
AANMELDEN VIA: https://docs.google.com/forms/d/1t1YOx71S0EAct7cSPmhkg4WvIn11gEsCez-ZNWEbmHI/viewform?edit_requested=true

AANMELD-EN AFFMELDDATUM IS ZONDAG 24 MAART!