Documentaire met de Fico

Om het jaar in stijl en met inhoud af te sluiten, organiseert de FiCo op 4 juni een vertoning van de documentaire 900 Dagen van filmmaker Jessica Gorter in Het Ketelhuis. Zij zal hierbij aanwezig zijn om na afloop van de film al jullie vragen te beantwoorden. 900 Dagen gaat over het Beleg van Leningrad. Tussen 1941 en 1944 werd de stad belegerd door Duitse troepen. Zij wisten de stad echter niet over te nemen. De inwoners van de stad kregen te maken met geweld en honger. Dat laatste leidde in de ergste gevallen tot kannibalisme.
In 900 Dagen worden de herinneringen van overlevenden tegenover het door de Russische staat ontwikkelde verhaal gezet. In hoeverre wordt de herinneringscultuur gedomineerd door het verhaal dat later in de Sovjet-Unie op scholen werd verteld?
Jessica Gorter is documentairemaker en gespecialiseerd in het Rusland van na de Sovjet-Unie. Zij won met 900 Dagen de prijs voor beste Nederlandse documentaire op het IDFA.

Een mooie manier om het FiCo-jaar af te sluiten. Als klap op de vuurpijl zijn er voor elke aanwezige drie gratis consumpties beschikbaar. Zo kan het zwaarmoedige onderwerp enigszins worden verlicht. Na de film kan er uiteraard nog worden nageborreld bij Troost, Pacific, de TonTonClub of een andere toko naar keuze.

Wat: Q&A met Jessica Gorter en vertoning van 900 Dagen
Waar: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4
Wanneer: 4 juni 20.45 uur
Prijs: GRATIS (+gratis bier!)
Hoe: laat via dit formulier even weten dat je komt: https://forms.gle/JWLAWgwUg9KJ4bNZ8