Grote Reis 2018 – Bologna, Zagreb & Wenen

Ook dit jaar zal de Reiscommissie jullie meenemen naar drie magnifieke steden in drie magische landen in Europa. We vertrekken op 26 april, zodat we op 27 april op Koningsdag met z’n allen in het oranje door Bologna kunnen banjeren. We komen weer aan in Amsterdam op zaterdag 5 mei. Gedurende deze tien dagen leidt de Reiscommissie jullie door deze drie (dan zonnige) steden. We maken informatieve stadswandelingen, bezoeken kerken, musea, parken en pleinen. Na het programma heb je tijd voor jezelf om lekker te eten en in de avond begint natuurlijk ook het befaamde nachtprogramma van de Grote Reis, zoals de Kroegentocht, waar we vaak met z’n allen weer in een club eindigen. Het is een informatieve, maar vooral een heel leuke en gezellige stedentrip.

We zullen drie totaal verschillende steden bezoeken. Om te beginnen in Bologna, een sfeervolle, Italiaanse stad. We zullen ons richten op de Middeleeuwse en Vroegmoderne geschiedenis en natuurlijk vooral met de Renaissance, waarin Bologna zoals heel Italië opbloeide, vooral op het gebied van kunst. Bologna heeft een prachtig oud centrum en heeft bovendien de oudste universiteit van Europa!
De tweede stad Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, vormt een mooi contrast met Bologna, vooral qua architectuur en kunst. Zagreb heeft weer iets meer de Oostblok vibe, wat we natuurlijk ook zullen merken in de prijzen, aka goedkoop bier! En fruit natuurlijk.
Als kerst op de taart eindigen we dit jaar in Wenen, de grootste stad van de drie die we zullen gaan bezoeken. Wenen heeft een enorm groot cultureel aanbod, en staat vol met prachtige vroegmoderne monumenten, musea en paleizen. Bovendien biedt Wenen een zeer spectaculair nachtleven. Er zijn veel beroemde mensen opgegroeid in Wenen, zoals Mozart, Beethoven en – voor de wefi’ers onder ons – Karl Popper.
Ben jij ook zo enthousiast geworden? Schrijf je dan vóór 21 december in via deze link in! De kosten bedragen €370,- voor leden, €395,- voor niet-leden (voor vervoer, verblijf, ontbijt en activiteiten). Over de precieze vertrektijden volgt later meer. Vragen? Mail gerust naar reis@kleio-amsterdam.nl.