Het Coronavirus

Zoals je waarschijnlijk al hebt gehoord heeft de UvA na de persconferentie van het kabinet gisteren enkele maatregelen getroffen vanwege het Coronavirus. Zo is fysiek onderwijs tot en met 1 juni afgeschaft en zullen de tentamens ook niet doorgaan. Voor meer updates van de UvA kan je hier terecht.
Ook wij als studievereniging moeten noodgedwongen enkele maatregelen treffen om zo iedereen veilig en gezond te houden. Wij willen dit in verschillende stappen aanpakken met verschillende maatregelen.
Aankomende twee weken gaan activiteiten zoals Studeren met Kleio, het spreekuur en de borrel (ja, helaas ook het Kroegcollege met Tim Verlaan) niet door. Wij willen simpelweg besmettingen voorkomen. Als je gezond bent en behoefte hebt aan wat gezelligheid in deze rustige periode kan je uiteraard op eigen houtje een bezoek brengen aan Café Diep.
Wat betreft de Lustrumweken en de Lustrumreis hebben wij, samen met de Lustrumcommissie, besloten om dezen niet door te laten gaan. Aangezien het onduidelijk is hoe de situatie er tegen die tijd uitziet willen wij dit risico niet nemen. De viering voor ons 90-jarig bestaan laten we ons uiteraard niet ontgaan en dus wordt er hard gewerkt om de Lustrumweken en Lustrumreis te verplaatsen naar een later moment in dit studiejaar. Hier komt binnenkort meer informatie over. Over de Grote Reis zijn wij nog in overleg.
We zullen uiteraard iedereen op de hoogte houden van verdere besluiten. Het belangrijkste voor nu is dat je rustig en rationeel blijft. Als jonge mensen lopen wij het minste risico van iedereen. Het gaat er voornamelijk om dat de verspreiding minder wordt, zodat de druk op de zorg niet te groot wordt. Wees dus verantwoordelijk en blijf bij twijfel thuis.
Als je verder nog vragen hebt horen wij het graag!
Liefs,
Het 90ste bestuur