PAFF met de Fico

Lieve allemaal,

Het is eindelijk tijd voor de eerste FiCo-activiteit van het jaar! Dit keer zullen we jullie meenemen naar het Parool Film Festival, een festival waar de FiCo nog nooit naartoe is geweest!
Natuurlijk hebben we weer een zo’n bijzonder mogelijke film uitgekozen om jullie op het puntje van jullie stoel te verrassen en omver te blazen.

De film die we gaan zien is de IJslandse tragikomedie Mjólk, gemaakt door bekroond filmmaker Grímur Hákonarson. De film gaat over de maffia in Ijsland. En niet zomaar een maffia, de MELKmaffia (ja het is heus).
De film gaat over een stel dat een melkveebedrijf bezit in een klein dorp bij Reykjavik. Net als de boeren uit de buurt zijn ze al jaren lid van de lokale zuivelcoöperatie die echter alles behalve de belangen van de boeren behartigt: via chantage en slinkse regels weten ze hun monopoliepositie te behouden. Als de man van het stel onder zeer verdachte omstandigheden overlijdt, besluit zij het lot van haar gemeenschap in eigen handen te nemen. En zo verklaart zij de oorlog aan de melkmaffia…

Wil je weten hoe dit afloopt??? Kom dan gezellig met ons deze film bezichtigen in het Ketelhuis op vrijdag 11 oktober!

Hieronder alle praktische informatie:

WAT: IJslandse melkmaffia bij het Parool Film Festival!
WAAR: het Ketelhuis (Pazannistraat 4, Amsterdam).
WANNEER: Vrijdag 11 oktober (aanvang 20:45).
HOE: schrijft je in via deze link: https://forms.gle/SQ5B5XzLmJWdpxkQ8
HOEVEEL: kleio-leden €3,- / niet kleio-leden €4,-.
UITERLIJKE AFMELDDATUM: woensdag 9 oktober.

Hopelijk tot dan!

Liefs,

De FilmCommissie