Soldaat van Oranje met Kleio

Heb je een zwak voor vaderlandse geschiedenis? Zit er diep in jou geen historicus maar een musicalster verscholen? Of wil je gewoon al sinds de première in 2010 er een keertje heen? Dan is dit het moment waar je op gewacht hebt! Op woensdag 5 juni neemt Kleio je mee naar Soldaat van Oranje – De Musical!

Deze musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema. Hij studeerde in Leiden op het moment dat de Tweede Wereldoorlog uitbrak. In 1941 schreef hij het zogeheten ‘Leidse Manifest’ waarin de Leidse studenten zich tegen de Duitse bezetters keren. Een aantal maanden later zat hij een week vast in het Oranjehotel te Schevingen waarna hij wist onder te duiken in Amsterdam. Vervolgens vluchtte hij naar Engeland om vanuit daar zendapparatuur naar Nederland te smokkelen. Daarna werd hij opgeleid tot piloot bij de Royal Air Force en raakte hij betrokken bij het bombarderen van Duitsland. Voor zijn werk in het verzet ontving hij al tijdens de Tweede Wereldoorlog de hoogste Koninklijke onderscheiding, de Militaire Willems-Orde.

Erik Hazelhoff Roelfzema schreef zijn oorlogsbelevenissen op en gaf die in 1971 uit onder de titel ‘Soldaat van Oranje’. Dit boek werd in 1977 verfilmd door Paul Verhoeven en is sinds 2010 ook een musical.

Naast dit historische verhaal zit de musical ook vol technische vernuftigheden. Als we de website moeten geloven wordt het publiek ‘zo het waarachtige verhaal ingetrokken’ door de 360 graden draaiende theaterzaal. Ben je bereid om te testen of er een historische sensatie te ontdekken valt? Of je wil je graag weten waarom 2,9 miljoen bezoekers je voor zijn geweest? Schrijf je dan nu in voor Soldaat van Oranje met Kleio op 5 juni van 12:00 tot 19:30! Een kaartje kost 25 euro voor leden (30 euro voor niet-leden) en moet overgemaakt worden naar NL36INGB0006131712 t.n.v. Kleio UvA Amsterdam met als beschrijving ‘Soldaat van Oranje’. De uiterlijke afmelddatum is 1 juni 23:59 en de uiterlijke betalingsdeadline is 4 juni 23:59. Let op! We reizen met het OV naar de TheaterHangaar. De mogelijke kosten die daaraan verbonden zijn, zitten niet bij de prijs inbegrepen! Bij teveel inschrijvingen zal er een loting plaatsvinden.

Schrijf je in via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSff0TEm-0Iv46KPBJUGGlYrWC1fiqQeJ4RvKS6d54sujt73KA/viewform?usp=sf_link

WANNEER: 5 juni 12:00-19:30
KOSTEN: 25 euro (30 euro niet-leden)