Historisch Café

 

Tijdens het maandelijks terugkerende Historisch Café komen uiteenlopende onderwerpen op het brede terrein van de geschiedenis aan de orde. Van de Oudheid tot het heden, van Nederland tot India, over democratisering op de Balkan of de nog altijd omstreden herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. Het programma bestaat uit een interview en een debat, onderbroken door een pauze en een gesproken column. De gasten zijn wetenschappers, beleidsmakers, schrijvers en natuurlijk historici. Ook verschijnen er op onregelmatige basis bijpassende karikaturen.

Het publiek kan niet alleen deelnemen aan het interview en het debat, maar mag ook zelf onderwerpen inbrengen. De redactie van het Historisch Café staat open voor suggesties.

Je kunt je via deze link aanmelden voor de nieuwsbrief van het Historisch Café!

Je bent iedere tweede woensdag van de maand van harte welkom in Café P96 aan de Prinsengracht 96 te Amsterdam. De toegang is gratis. Het programma begint om 20:00 uur en is in principe om 22:00 uur afgelopen.

Agenda Historisch Café

14 februari: een interview met Dirk-Jan Verdonk over Vleeskippen en Nelleke Moser en Willemien van Dijk over Gerardus Johannes Joha.