Samenwerkingen

Jonge Historic

Jonge Historici is een stichting die jonge historici een podium bieden om hun kennis en vaardigheden te tonen aan de buitenwereld. Dit doen wij onder andere door het publiceren van scripties, essays, columns en recensies van jonge historici. Daarnaast organiseert Jonge Historici veel evenementen die de kwaliteiten van jonge historici optimaal voor het voetlicht brengen. Doe mee en laat je historische kennis en kwaliteiten zien.

Je kunt onze website hier vinden!

Jonge Historici - Wij geven jonge historici een podium

 

Jong KNH

Het Jong KNHG slaat een brug tussen aanstormende historici en de rest van de beroepsgroep. Als speciale tak binnen het KNHG (Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap), de grootste en enige beroepsvereniging voor (alle) historici van Nederland, heeft het alle ruimte om het jongerenperspectief uit te dragen en een platform te geven aan jonge talenten! Jong KNHG brengt haar missie in de praktijk met debatreeksen, workshops en masterclasses. Dat doen ze overal in het land, van Groningen tot Limburg!

Je kunt onze website hier vinden!

Daarnaast hebben wij ook een instagram.

Jong KNHG zoekt algemene bestuursleden! - Koninklijk Nederlands Historisch  Genootschap

Ons Amsterdam

Ons Amsterdam is een maandblad met 10.000 abonnees. Het is grootste tijdschrift voor regionale- en stadsgeschiedenis van het land. Het heeft een (bescheiden) online aanwezigheid en ontwikkelt een pakket activiteiten in de stad – lezingen, boekuitgaven, publieksevenementen, etc.

Het is niet een wetenschappelijk tijdschrift, maar het publiceert altijd gedegen historische informatie en liefst oorspronkelijk onderzoek. De variatie is groot: in de komende nummers passeren de Amsterdamse tafeltennishelden Cor du Buy en Bert Onnes, de overspannen bouwmarkt van 1562, de geschiedenis van het huis Vondelstraat 32 en de carrière van Johanna Westerdijk, de eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland.

De redactie houdt zich altijd aanbevolen voor originele artikelen en scripties. Je kan met vragen of opmerkingen altijd mailen naar redactie@onsamsterdam.nl

Ontdek de geschiedenis van Amsterdam