Grote Reis 2021

GROTE REIS 2021: München – Nuremberg – Dresden – Leipzig

Lieve mensen, we mogen weer bijna: de Grote Reis 2021. De eerste reis sinds tijden waarin we in Nederland zijn met Koningsdag!! Ook een leuke bijkomstigheid: dit jaar zullen we in plaats van drie, maar liefst VIER steden bezoeken.

Dit jaar zal de reis gaan naar ons grote buurland, Duitsland! Het land waar sporen uit de Middeleeuwen en de Tweede Wereldoorlog samenkomen en wat bekend staat om zijn Weißbier, pünktlichkeit en Angela Merkel. Wij hebben met de Reiscommissie flink ons best gedaan om een leipe tien-daagse busreis mogelijk te maken door Oost-Duitsland en jullie onze highlights te showen. We zullen jullie in deze tien dagen blij maken met stadswandelingen, bezoekjes aan musea en vooral de meest indrukwekkende plekken waarvan je van tevoren niet wist dat ze bestonden (onontdekte parels). Naast de volle dagprogramma’s zal er natuurlijk ruimte zijn voor eigen invulling tijdens de avondprogramma’s en niet te missen: de Kroegentocht, wat wel weer in een club zal eindigen (hopelijk dan weer open).

We starten in de Beierse hoofdstad München, veel zullen deze stad al kennen en zullen dus ook weten dat we hem niet over moeten slaan!! Helaas bezoeken we het niet tijdens Oktoberfest, maar dat zal het feest niet minder maken aangezien de Biergarten toch wel open zal zijn.

Nuremberg, deze stad kennen velen van de Nuremberg-processen en waar de NSDAP zijn ‘partijdagen’ hield. In de binnenstad van Nuremberg zijn middeleeuwse sporen terug te vinden (stadsmuur!!), wat deze stad een bijzondere mix van 20e eeuwse en middeleeuwse geschiedenis maakt. Speelgoedliefhebbers kunnen hier ook terecht.

Dresden is niet de stad waar mensen aan denken als je Florence aan de Elbe zegt. Maar deze bijzondere en zeker ondergewaardeerde stad is volledig gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog en is in de jaren erna weer volledig opgebouwd in Barokstijl zodat het weer schittert in zijn ‘oude’ glorie. Niet te missen.

En als knallende afsluiter: Leipzig, Hypezig, met een bruisend studentenleven. Een voormalige DDR stad (val is daar begonnen) die door velen als een mini-Berlijn wordt gezien. Top locatie!

En nu, als je geïnteresseerd bent in deze fantastische reis, meld je aan vóór maandag donderdag 11 januari 23.59. Als je lid bent van Kleio kost het je slechts €350 voor verblijf, vervoer, musea, activiteiten en acht mega ingelezen reisleiders! Niet-leden betalen €375. Over de precieze vertrektijden en andere belangrijke informatie volgt later meer. Vragen? Wees vrij om een mailtje te sturen naar reis@kleio-amsterdam.nl of in onze dm’s te sliden.

BELANGRIJK:

– Bij te veel aanmeldingen zal er geloot worden.

– Neem de Corona voorwaarden in gedachten die wij namens Kleio hanteren op de reis.

WAT: Grote Reis 2021

WANNEER: 29 april t/m 9 mei 2021

WAARHEEN: München – Nuremberg – Dresden – Leipzig

HOEVEEL: 350 euries en 375 voor de niet-leden

WAAROM: zou je deze reis willen missen????

Schrijf je hier in voor Grote Reis!