Met de Filmcommissie naar Kriterion

Heb je nog steeds geen plannen voor de vrijdag en wil je gezellig met wat mede geschiedenis studenten wat doen? Vrijdag aanstaande (24 september) gaan wij met de filmcommissie naar Kriterion om samen de film ‘I Do Not Care If We Go Down in History as Barbarians’ en er zijn nog plekken! Daarnaast hebben wij nog goed nieuws voor jullie! Eerst zou een kaartje 5 euro gaan kosten voor leden en 6.50 voor niet leden, maar de prijs gaat vandaag nog omlaag naar 1.50 voor leden en 3 euro voor niet leden! Je kan dan een hele bier extra kopen en maak je geen zorgen, we proberen je niet over te halen te doneren voor een goed doel we willen enkel met jullie een film kijken. Woensdag gaat er een klein filmfestival van start in Kriterion over Europese cinematografie en hierbij nog wat extra informatie. Kun je niet mee deze vrijdag met ons, maar lijkt het je wel leuk om wat meer te leren over cinematografie? Er draaien nog andere goede en vermakelijke films deze week en een vaasje kost maar 2.20, een prijs waar een Amsterdamse student van geniet.

Denk je dat Europese cinema als één entiteit bestaat? En is er zoiets als een Europese filmcanon? Na de openingsavond op woensdag 22 september vertonen we op 23 en 24 september twee dagen lang negen films waarin we verschillende facetten van Europese cultuur bespreken. Samen met jou discussiëren we over de vage grenzen en representatie van thema’s, gebieden, culturen en perspectieven in de canon.

Elke film wordt geïntroduceerd door een expert. Kunstenaars, academici, filmcritici en psychoanalytici geven allemaal hun perspectief over dit incomplete en al falende startpunt van de Europese filmcanon. Thema’s die voorbij komen zijn Europese (kunst)geschiedenis, kolonialisme, Oost-West verhoudingen, migratie en gender.

We nodigen je uit om bij te dragen met jouw perspectief over de (on)mogelijkheid van een Europese filmcanon, maar je bent ook welkom om achteruit te zakken in je stoel en te genieten van de rijke collectie van films.

Cineforum is in samenwerking met Europese Studies van de Universiteit van Amsterdam. Het vindt van 22 tot en met 24 september plaats in Filmtheater Kriterion. Roetersstraat 170, Amsterdam.

WAT: Met de filmcommissie naar Kriterion.

WAAR: Kriterion, Roetersstraat 170.

WANNEER: 24 september om 20:30.

HOEVEEL: €1,50,- voor leden, €3 voor niet leden.

Je kunt je hier aanmelden!