Online Kroegcollege met Tim Verlaan

DE ONDERWIJSCOMMISSIE PRESENTEERT: HET KROEGCOLLEGE MET TIM VERLAAN EN DE PRIJSUITREIKING VOOR DE VLOGS VAN ‘DE WERELD OP STRAAT’

Door de crisis rondom de pandemie hebben wij vorig schooljaar helaas ons geplande kroegcollege af moeten zeggen, maar met de ervaring die wij over het afgelopen jaar hebben opgedaan kunnen we met trots zeggen dat we deze editie samen met Tim Verlaan op een interactieve manier via Zoom organiseren! Tim is universitair docent stadsgeschiedenis, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en gespecialiseerd in binnenstedelijke stadsontwikkeling in de periode 1960 – 1980, met af en toe uitstapjes naar onderwerpen als architectuurgeschiedenis, de verhouding tussen de mens en de stad en de bouw van nieuwbouwwijken als de Bijlmermeer en Almere.
Daarnaast zal voordat het kroegcollege begint de prijsuitreiking voor de vlogs van de eerstejaars studenten voor het vak ‘De Wereld op Straat’ plaatsvinden! Zij hebben hier hard aan gewerkt, dus daar mogen zij zeker voor beloond worden!
Het evenement begint om 20:00 uur en zal plaatsvinden via Zoom. Je kunt je hier inschrijven!

Het thema van het kroegcollege zal zijn: ‘Amsterdam: haat op de straat’

Gewapende confrontaties, politieke revoluties en sociale spanningen spelen zich bijna altijd af in stedelijke omgevingen. Vaak is de macht over een buurt of zelfs de gehele stad de inzet. Ook in Amsterdam hebben burgers de afgelopen eeuwen regelmatig lijnrecht tegenover gezagsdragers gestaan, of het nu ging over het verbieden van ordinair volksvermaak, deportaties, stadsvernieuwing, klimaat- of coronaprotesten. Dit kroegcollege biedt een panoramisch overzicht van conflictmomenten uitgevochten in de straten van Amsterdam, van de negentiende eeuw tot en met het heden.

Lijkt dit jou wat? Schrijf je in!
Tot dan!

WAT: Kroegcollege met Tim Verlaan en de prijsuitreiking voor de vlogs van ‘De Wereld op Straat’
WANNEER: Dinsdag 30 maart
WAAR: Zoom https://uva-live.zoom.us/j/83773444269
HOE LAAT: 20:00 uur
AANMELDEN: https://forms.gle/hLDscQVs8Y7Lj84P8